Thursday 9 April 2009

Οι Ρομαντικοί ανάξιοι...


Είδαμε όλοι οι ομογενείς τα δημοσιεύματα στον τύπο για την απόφαση του Κοινοβουλίου της Τρίτης 7 Απριλίου 2009 όσον αφορά την ψήφο των ομογενών.

Δεν κατόρθωσε η Βουλή των Ελλήνων να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που χρειαζόταν για να παραδώσει το δικαίωμα στους απόδημους να συνδράμουν στην προσπάθεια για πρόοδο κι ευημερία της Ελλάδας. Ποιοι το αποφάσισαν; Οι βαρύγδουποι και βροντόφωνοι και αλληλο-υπόσχοντες ξεφτισμένων πολιτικών και πεπαλαιωμένων συνηθειών ρήτορες της προσαρμοσμένης τους λογοδιάρροιας στα κομματικά συμφέροντα, βουλευτές της πατρίδας. Αυτοί, λοιπόν, δεν θεώρησαν λογικό να προσφέρουν την ψήφο στον Έλληνα του εξωτερικού που τους συμπαραστέκεται κάθε φορά που θ’ ανοίξουν το στόμα τους να μιλήσουν για τα ιερά και όσια της πατρίδας που καταπατούνται ανελέητα στο βωμό του συμφέροντος της κάθε γείτονος.



Οι ψήφοι 159 υπέρ, έστω και μ’ αυτό τον αριθμό ψήφων από τους 300 (ουχί του Λεωνίδα) που ίσως θα έπρεπε να υπερασπιστούν τους στηρίζοντες αυτούς.

Ενώ ο Ηλίας Ηλιόπουλος, ο αντιπρόσωπος του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα στο ρεπορτάζ της 8ης Απριλίου μαρτυρεί απογοητευμένος:
«Νύχτα ξέχασαν οι βουλευτές ότι η οικονομία της Ελλάδας αναπτύχθηκε και στηρίχτηκε στους πόρους των μεταναστών... Με διάφορα προσχήματα είπαν το ΟΧΙ ... κυρίως αυτοί που ξεκίνησαν το κόμμα τους από την ομογένεια...»

Εμείς εδώ στην ξένη θα έπρεπε να το περιμένουμε όμως γιατί αγαπητοί μου νύχτα λαμβάνονται οι σπουδαιότερες αποφάσεις που καταστρέφουν τον ελληνισμό. Άραγε όμως βρέθηκαν εν καιρώ ύπνου και δεν κατόρθωσαν να ορθώσουν το ανάστημα που δείχνουν με τις υποσχέσεις τις οποίες πουλούν στους ομογενείς με κάθε τους επίσκεψη; Ήρθαν και φέτος κάμποσοι από αυτούς και θα ξανάρθουν να μας φουσκώσουν με τα λόγια τους, και τα λόγια τους θα είναι για ρομαντικούς ανάξιους που στην πράξη έδειξαν ότι μας θεωρούν.

Βγαίνει και ο καθηγητής / πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Γιώργος Μπαμπινιώτης στα σοκάκια της σκέψης της Ελληνικής Παροικίας της Μελβούρνης και λέει στη συνέντευξή του στον Νέο Κόσμο της Δευτέρας 6 Απριλίου 2009: «Μιλάμε για μια παρουσία [της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού] της Ελλάδας στην Αυστραλία, μια παρουσία σε επίπεδο πολιτισμού, σε επίπεδο ουσίας...».

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, κύριοι βουλευτές για ουσία. Διερωτώμαι ανελλιπώς τελευταία ποιον πολιτισμό και ποια ουσία υποστηρίζουν οι βολευτές της πατρίδας που κατόρθωσαν μέσα σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες να επιβάλουν τη γραφειοκρατική φοβία; Και για ποια ουσία θα μας μιλάνε στις επόμενες επισκέψεις τους, και υπό το όνομα ποιας ουσίας θα ζητούν την υποστήριξή μας όταν ανοίξει το στόμα του ο μεγάλος γείτονας εξ ανατολάς να μας φάει; Ή μήπως φοβούνται ότι ο απόδημος Έλληνας γνωρίζει κάτι που δεν το γνωρίζει ο Ελλαδίτης Ελληνισμός, ή ακόμη φοβούνται τον έλεγχο του απόδημου που γνωρίζει και με την πρώτη ευκαιρία θα τους ξηλώσει με την ψήφο του, αφού δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια του;

Συνεχίζοντας ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης την συνέντευξή του στο Ν.Κ. λέει: «...όταν παρουσιάζεις μεγάλα θέματα του ελληνισμού δεν γίνεται οι Έλληνες που ζουν στις διάφορες χώρες, όπως εδώ – αυτή η εκπληκτική σε αριθμό και δύναμη ομογένεια της Αυστραλίας – να μείνουν έξω απ’ αυτή την προσπάθεια, γιατί ένα κομμάτι της ίδιας της ομογένειας... Επομένως η συνεργασία και η στήριξη είναι δεδομένη...». Και όμως κύριε Μπαμπινιώτη η συνεργασία και η στήριξη δεν είναι δεδομένη, σας απαντούν οι βουλευτές αυτής της Δημοκρατίας την οποία εσείς περιδιαβαίνετε στα πέρατα του κόσμου.

Πιο κάτω σε ερώτηση του Νέου Κόσμου απευθυνόμενη και πάλι στον καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη «Τι σας ευαισθητοποίησε να το κάνετε...» απαντάει ορθά ο καθηγητής: «Θα το πω πολύ απλά. Οι άνθρωποι τους οποίους έχω γνωρίσει εδώ... με διάφορες ιδιότητες, διάφορα επαγγέλματα, διαφορετικό τρόπο σκέψης, μου έχουν προκαλέσει ένα ενδιαφέρον, γιατί έχουν μια βαθύτερη έγνοια και σχέση με τον ελληνισμό, που είναι συγκινητική και που ξυπνάει και την αίσθηση του ελληνισμού στο βαθύτερο νόημά της, ακόμη και για τον ελλαδικό Έλληνα...» - Και όμως κύριε καθηγητά οι βουλευτές της Ελλάδας σας διαψεύδουν. Δεν νομίζουν εκείνοι πως ο ελληνισμός της διασποράς έχει βαθύτερη έγνοια και σχέση με τον ελληνισμό της υφηλίου. Λυπάμαι πολύ κύριε καθηγητά και ας τονίζει ο Πρωθυπουργός ότι «...η ρύθμιση αυτή αποτελεί εθνικό χρέος». Οι βουλευτές βρίσκονται στο δικό τους κόσμο.

Το μέλος τώρα της διακομματικής επιτροπής κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης που μας επισκέφτηκε πρόσφατα είπε, στις 26 Μαρτίου 2009, την πιο κάτω φράση μεταξύ άλλων που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Νέου Κόσμου
http://www.neoskosmos.com.au/090326/nk/australia/australia_02.shtml «Πράγματι, υπήρξε ένας γόνιμος προβληματισμός, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο απόψεις για την ψήφο των αποδήμων». Δύο απόψεις κύριε Αθανασιάδη, αλλά μια είναι η βροντόφωνη και αποφασιστική απάντηση της ολομέλειας της βουλής των Ελλήνων και δεν είναι άλλη από τη φράση «είστε κύριοι ρομαντικοί αλλά ανάξιοι να λέγεστε Έλληνες»...

Και γι’ αυτούς με αμφιβολίες ακόμη επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Νέου Κόσμου όπου η ομογένεια της Αυστραλίας όπως και όλες οι άλλες στα πέρατα των Ηπείρων βροντοφώναξαν «κύριοι βουλευτές κι εμείς είμαστε Έλληνες», ιστοσελίδα για την 25η Μαρτίου 2009
http://www.neoskosmos.com.au/090319/nk/omogeneia/omogeneia_02.shtml

Κλείνοντας η απάντησή μας προς εκείνους τους 141 βουλευτές που δεν γνωρίζουν και δεν αναγνωρίζουν την απεριόριστη αγάπη των αποδήμων για τη γενέτειρα:
Ντροπιάσατε κύριοι τον περίφημο πίνακα του Ν. Ορλόφ του 19ου αιώνα που κοσμεί για τόσες δεκαετίες την ιστορικότατη Ελληνική Βουλή.

4 comments:

Αστοριανή said...

Φίλε μου Καλέ,
Χρονια Πολλα για το Πασχα, και Καλη Ανάσταση, τουλάχιστον στις ψυχές μας!
Φίλε μου, ΜΗ περιμένεις τίποτε απ' αυτούς!
Αν τους λέγαμε ότι σας στέλνουμε μερικά τσουβάλια χρήμα, να δεις πότε θα ψήφιζαν το νέο νόμο!!
Εγώ πλέον δεν πιστεύω τίποτα.
Χαιρετισμούς στην αγαπημένη σου οικογένεια, Φίλε μου! με υγεία και Ελπίδα! Αυτά είναι τα σπουδαιότερα, νομίζω.
Με την αγάπη κι εκτίμησή μου,
Υιώτα-Δημήτρης
ΝΥ

Αστοριανή said...

Της Μαρέλντ,
από την "Ροή"

...κι εγώ, αλαφροίσκιωτη, ήμουν εκεί, μαζί σας!
Με του Τοξότη τη σκέψη,
σας καλωσόρισα στην επιστοφή
σαν αποθέτατε το φιλί της Ανάστασης,
στο πάνω της εξώπορτας
και στην καρδιά σας.
Υιώτα Στρατή,
ΝΥ

Αστοριανή said...

Toooosos kairos kai den eipame dyo lekseis!
Pame gia 8essalonikh! 8a sou filhsw thn idiaiterh patrida sou...
Me agaph pollh,
Yiwta Strath,
NY

Αστοριανή said...

Χρονια Πολλά,
Καλή Πρωτοχρονιά...
και ας μην "μπαίνεις" εδώ!!!!!!!!

Έχεις την καλύτερη θέση στην καρδιά μας,
Υιώτα-Δημήτρης,
Αστοριανή
ΝΥ